Havo / Atheneum

Leren op hoog niveau daagt jou uit.

Oosterlicht Vianen: brede school

Voor de havo/atheneum-klas kiezen jongens en meiden die van een uitdaging houden, die leren niet saai maar boeiend vinden en die willen ontdekken waar hun talenten liggen. Ben jij zo iemand? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ben je creatief? Ben je sportief? Interesse in bèta? Ook dan zit je goed op onze school.

Havo & atheneum: over de havo doe je vijf jaar. Het atheneum duurt zes jaar.

Op het Oosterlicht kun je starten in een brugklas havo/atheneum. Ook in klas 2 zit je in deze klas. Zo heb je twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. Vanaf klas 4 kun je in Vianen de vakhavo volgen op onze locatie én je diploma halen of de overstap naar Nieuwegein maken. In die overstap begeleiden we je natuurlijk goed.

NIEUW vanaf schooljaar 2020-2021: ook 4 en 5 havo

Vanaf augustus 2020 hoef je halverwege je havo-opleiding niet meer over te stappen naar onze locatie in Nieuwegein. Zit je dan in 3 havo, dan kun je je diploma halen op de Vak Havo Vianen (vanaf leerjaar 4) van het Oosterlicht College Vianen!

Meer informatie is te vinden in de folder.

Folder Vakhavo Vianen

flyer-vakhavo-vianen-002.jpg

Eerste fase: klas 1, 2 en 3 Oosterlicht Vianen

We dagen je uit kritisch te denken, vragen te stellen en onderzoek te doen. Natuurlijk krijg je hierbij de ondersteuning van je leraren. Soms werk je in groepjes, soms alleen. En je maakt excursies.

Door ons extra aanbod ontdek je je interesses en talenten. Wat dacht je van debatteren in het Engels? Of werken met onze eigen 3D-printer? Of experimenteren bij Science met chemie in de keuken?

In klas 1 en 2 zit je in een gecombineerde havo/atheneum-klas.

Afhankelijk van de richting die je kiest, volg je vanaf klas 3 de havo in Vianen (OCV) of het atheneum in Nieuwegein (OCN).

Vanaf schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 met een eigen laptop. 

Tweede fase: klas 4, 5 en 6 Oosterlicht Nieuwegein

Je zit op de havo* of het atheneum vanaf de 4e klas op onze Nieuwegeinse Oosterlicht-locatie.

In de bovenbouw is het onderwijs op onze school gericht op verbreding en verdieping. Zo blijven we je uitdagen.

Je volgt vanaf de 4e klas een van de volgende profielen: 

  • Cultuur & Maatschappij (CM)
  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Gezondheid (NG)
  • Natuur & Techniek (NT)

Bij het profiel dat je gekozen hebt horen verplichte vakken en keuzevakken. BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) is zo'n keuzevak. Of Bedrijfseconomie. Weleens gehoord van KCV? Dat staat voor Klassieke Culturele Vorming; ook één van de keuzevakken. Natuurlijk maken we (buitenlandse) excursies. Ook in de bovenbouw kun je binnen en buiten je lesrooster meedoen aan het extra aanbod dat we voor je hebben. 

De nadruk ligt op zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheid. Zo bereiden we je voor op een studie aan de universiteit of het hbo. Als dat geen uitdaging is!

* Zit je in augustus 2020 in klas 2 havo, dan hoef je niet meer over te stappen naar onze Nieuwegeinse locatie maar kun je je diploma halen in Vianen!

Weet je dat ....

  • je naar Parijs of Lille gaat? Dat doe je in 3e klas havo/atheneum.
  • je in 4 havo en 4 atheneum op SPACEweek gaat? Een werkweek in binnen of buitenland!

Onderwijs met resultaat

Eigentijds, betekenisvol en uitdagend onderwijs, dat is wat je op het Oosterlicht kunt verwachten. Bij ons werk je aan je eigen talenten en interesses. Dat doe je in goede lessen, in maatschappelijke stages en excursies.Ook bieden we extra's voor sportfanaten, betà-talenten, talenknobbels en kunst- en cultuurliefhebbers. Dat deze aanpak werkt blijkt uit het oordeel van de onderwijsinspectie; onze onderwijskwaliteit scoort op alle afdelingen goed en onze examenresultaten behoren tot de beste in de regio.

Contact?

Vragen over het havo/atheneum-onderwijs in klas 1, 2 en 3 op het Oosterlicht Vianen?

Stel ze gerust aan onze medewerkers van de administratie, tel 0347 - 32 56 20.

Afdelingsleider havo 1-5 / atheneum 1-3: mw. J. Kuiperij, j.kuiperij@oosterlicht.nl